تکنولوژی 5G و ظهور شهرهای هوشمند
پذیرش گسترده دستگاههای اینترنت اشیا (IoT) به علت توانایی شبکه 5G در مدیریت چندین اتصال همزمان را تسهیل میکند و با اتصال دستگاههایی مانند کنتورهای هوشمند و ماشینهای متصل در تعاملات بلادرنگ، امکان استفاده کارآمد از منابع و بهبود پایداری را فراهم میکند.
فراتر از زیرساخت ها و خدمات شهری، 5G خدمات عمومی مانند مراقبتهای بهداشتی و آموزش را متحول خواهد کرد. ویژگیهای سریع و بدون تاخیر 5G میتواند جراحیهای از راه دور را امکانپذیر کند و از مرزهای جغرافیایی فراتر رود زیرا جراحان از ابزارهای روباتیک کنترل شده روی شبکه 5G استفاده میکنند. علاوه بر این، 5G می تواند آموزش فراگیر و مبتنی بر واقعیت مجازی را تسهیل کند و فرصت های برابر را در سراسر جهان ترویج کند.
با این وجود انتقال به شهرهای هوشمند مجهز به 5G با چالشهایی همراه است. سرمایه گذاری گسترده مورد نیاز برای توسعه زیرساخت ها، شامل شبکه ها، حسگرها، دستگاه ها و سیستم ها، از موانع اساسی هستند. از سوی دیگر به دلیل دادههای گستردهای که در شهرهای هوشمند تولید و به اشتراک گذاشته میشوند، نگرانیهای مربوط به حریم خصوصی به وجود خواهد آمد.
علیرغم این چالشها، مزایای بالقوه شهرهای هوشمند مبتنی بر 5G چشمگیرتر از جنبه منفی آن است که نمیتوان آنها را نادیده گرفت. آنها بهرهوری، پایداری و زیست پذیری را در مناظر شهری ارائه می دهند، به همین جهت دولتها، کسبوکارها و جوامع در سطح جهان بهطور فعال در حال بررسی راههایی برای بهره برداری از این فناوری و تحقق چشمانداز شهرهای هوشمند هستند.
در نتیجه ظهور 5G و متعاقب آن ظهور شهرهای هوشمند نقطهای مهم در اتصال به شبکه جهانی اینترنت است. این فناوری بیسیم نسل بعدی پتانسیل بازتعریف زندگی روزمره، کار و تعاملات با محیط اطراف را دارد. نقش دگرگونکننده 5G در شکلدهی مناظر شهری بر محوریت آن در این فرآیند تکاملی تأکید میکند، و اتصال را به سمت عصر شهرهای هوشمند هدایت میکند.